Київрада перейменувала станції та платформи міської залізниці

Київрада перейменувала станції та платформи міської залізниці

Укрінформ
У Києві перейменували одну залізничну станцію і вісім залізничних платформ, а також присвоїли назву залізничному мосту через Дніпро і Десенка.

Про це повідомляє Київська міська державна адміністрація, передає Укрінформ.

Директор Департаменту транспортної інфраструктури Руслан Кандибор повідомив, що таке рішення підтримали депутати на пленарному засіданні Київради.

За словами Кандибора, рішення ухвалили для більш точної відповідності назв топоніміці столиці й полегшення навігації історичними районами міста.

Київрада перейменувала залізничну станцію "Київ-Дніпровський" на залізничну станцію "Микільська Слобідка"; зупинкову платформу "Рубежівський" - на зупинкову платформу "Берестейська".

Також перейменовані "Зеніт" на "Куренівку"; "Лівий Берег" на "Березняки"; "Троєщину-2" на "Райдужний"; "Троєщину" на "Воскресенку"; "Київську-Русанівку" на "Русанівку".

Читайте також: Харків за час повномасштабної війни з РФ декомунізував 60 топонімів

Депутати перейменували зупинкову платформу "Північна" станції "Київ-Пасажирський" на зупинкову платформу "Вокзальна", а зупинкову платформу "Вишгородська" - на зупинкову платформу "Пріорка".

Крім того, залізничний міст через Дніпро і Десенка отримав назву "Рибальський залізничний міст".

Як повідомляв Укрінформ, у Києві перейменували ще 10 бібліотек, назви яких пов’язані з Російською Федерацією і радянською ідеологією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-