Підтримка України в Центральній Європі може стати «більш обережною» - Клімкін

Підтримка України в Центральній Європі може стати «більш обережною» - Клімкін

Вечірній стрім
Укрінформ
Колишній міністр закордонних справ Павло Клімкін вважає, що підтримка України в центральноєвропейських країнах, зокрема у Словаччині після парламентських виборів, може стати «більш обережною».

Таку думку дипломат висловив у програмі "Укрінформ: Вечірній стрім"

"Я тривожуся, що Центральна Європа може зрушити у бік більш не проросійських, але тим не менше обережних позицій щодо України", – сказав Клімкін.

У цьому контексті він зауважив, що незабаром у Словаччині відбудуться вибори, і є великі шанси, що до влади в країні прийде інша коаліція.

Клімкін також зазначив, що багато хто в Україні вважає найбільш проросійськи налаштованою країною в Європі Угорщину. Водночас опитування у Центральній Європі свідчать, що Угорщина у цьому сенсі посідає лише третє місце, а попереду стабільно протягом багатьох років ідуть Словаччина і Болгарія.

За словами Клімкіна, в Угорщині – своя система влади: «Це не зовсім демократія, не зовсім автократія, я б її назвав все під контролем».

«Якщо Орбан захоче, він пояснить своїм виборцям, що все прекрасно. Якщо захоче – пояснить, що все погано. А от в Словаччині і в Болгарії ситуація інша. Там є проросійські протести, там вони свідомо підтримуються Росією, там є люди, які на цьому мають свої зиски – і політичні, і не тільки політичні. Тому в Словаччині це може бути складніша ситуація», – спрогнозував ексміністр.

Читайте також: Клімкін - про врегулювання кризи з Польщею: Знизити емоції і зустрітися разом з Єврокомісією

Як повідомлялося, в суботу, 30 вересня 2023 року, в Словаччині відбудуться дострокові парламентські вибори.

Колишній словацький прем’єр-міністр, лідер опозиції Роберт Фіцо, чия партія претендує на перемогу на позачергових парламентських виборах у Словаччині цього місяця, планує скасувати військову підтримку України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-