Наші емоційні аргументи не діють на рядових американців, маємо знайти інші - Клімкін

Наші емоційні аргументи не діють на рядових американців, маємо знайти інші - Клімкін

Вечірній стрім
Укрінформ
Колишній міністр закордонних справ Павло Клімкін вважає, що Україні треба шукати нові аргументи, щоб зберегти підтримку рядових американців, оскільки наші емоційні посили на них не працюють.

Таку думку дипломат висловив у програмі "Укрінформ: Вечірній стрім".

Коментуючи суспільні настрої в США, він зауважив, що за всіма опитуваннями, позитивно ставляться до Росії лише 4-5 відсотків республіканців, однак ця «антиросійськість не переходить в проукраїнськість».

За його словами, тут немає зради або перемоги, американці живуть за іншим принципом, для них Україна важлива, але ключовими є питання подорожчання бензину, іпотека, злочинність або кордон з Мексикою.

«І це для нас не те що фундаментальна проблема, це для нас зовсім інша ситуація. Ми маємо достукатися до цих людей, знайти інші аргументи. Наші емоційні аргументи на них не працюють. Наші аргументи стосовно того, що якщо нам не поможете, то буде всім гірше, також не працюють, оскільки вони десь мешкають у Вісконсіні, в Монтані, і бачать світ абсолютно по-іншому», - сказав Клімкін.

Він додав, у США є своя політика, яка дуже поляризована, дуже непроста і насправді розвивається за своєю логікою.

Читайте також: Клімкін прогнозує, що підтримка України в Центральній Європі може стати «більш обережною»

«І в якийсь момент Європа зрозуміє - зараз вона в процесі, вона ще не зрозуміла, але зрозуміє, що вона має взяти набагато більшу відповідальність за Україну», - спрогнозував ексміністр.

Як повідомлялося, згідно з результатами нового опитування CNN, проведеного дослідницькою компанією SSRS з 1 по 31 липня, 51% американців вважають, що США вже зробили достатньо для допомоги Україні, тоді як 48% кажуть, що вони повинні зробити більше. При цьому опитування, проведене в перші дні російського вторгнення наприкінці лютого 2022 року, виявило 62% тих, хто вважав, що США мали б робити більше.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-