Харківщина: розчистили 117 кілометрів доріг та усунули 15 пошкоджень залізничних колій

Харківщина: розчистили 117 кілометрів доріг та усунули 15 пошкоджень залізничних колій

Фото
Укрінформ
У Харківській області вже розчистили 117 км доріг та усунули 15 пошкоджень залізничних колій.

Як передає Укрінформ, про це міністр інфраструктури Олександр Кубраков повідомив у Фейсбуці.

«Другий тиждень тривають роботи з розчищення доріг на деокупованих територіях Харківщини. За цей час дорожникам вдалося розчистити 117 км доріг», - зазначив Кубраков.

За його словами, до робіт залучено близько сотні працівників та 29 одиниць дорожньої техніки. Зокрема, роботи ведуться на автошляхах: М-03 Київ - Харків; Р-46 Харків - Охтирка; М-29 Харків - Красноград - Дніпро; T-21-21 Лозова - Близнюки - Барвінкове - Велика Комишуваха.

Окрім розчищення доріг та вивезення знищених цивільних автівок з доріг, дорожники розбирають блокпости загарбників, які були облаштовані на дорогах державного значення.

Зокрема, такі роботи проводяться на дорогах М-03 Київ - Харків та Р-46 Харків - Охтирка.

Також міністр зазначив, що основні роботи з відновлення залізничного сполучення на звільнених територіях Харківської області наразі виконуються на трьох напрямках: Харків - Ізюм; Харків - Козача Лопань; Харків - Куп’янськ.

Залізничники вже перевірили майже 350 км колій та виявили 74 випадки пошкодження колії та стрілочних переводів. Також пошкоджено 5 штучних споруд.

Зазначається, що для відновлення руху на дільницях Харків - Дергачі, Харків - Балаклія, Харків - Чугуїв усунуто 15 пошкоджень колій, а також проведено ряд інших робіт із відновлення пошкодженої інфраструктури.

У відновлювальних роботах задіяно близько 100 залізничників. Також у роботах використовується автотракторна техніка, самохідний рухомий склад та бурильна машина.

Читайте також: На деокупованій Харківщині відновили роботу 9 із 16 підрозділів ДСНС

Як повідомляв Укрінформ, у Харківській області з 15 вересня Укрзалізниця запустила рейковий автобус, що курсуватиме між Харковом та Балаклією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-