Побиття в Тернопільському ТЦК: суд обрав запобіжні заходи двом підозрюваним

Побиття в Тернопільському ТЦК: суд обрав запобіжні заходи двом підозрюваним

Укрінформ
Суд обрав запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту двом працівникам Тернопільського об’єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки, підозрюваних у катуванні військовозобов'язаних.

Про це повідомило Державне бюро розслідувань, передає Укрінформ.

Згідно із судовим рішенням, обоє фігурантів також відсторонені від обійманих ними посад.

Як нагадали в ДБР, підозрюваними є командир і солдат-гранатометник відділу охорони Тернопільського військкомату. Обом інкримінується катування.

Читайте також: У Тернополі двом службовцям військкомату оголосили підозру у катуванні та позбавленні волі

Солдату додатково оголошена також підозра в незаконному позбавленні волі людини за попередньою змовою групою осіб, що супроводжувалося заподіянням фізичних страждань (ч. 2 ст. 146 Кримінального кодексу України).

Встановлено, що 6 жовтня солдат-гранатометник із застосуванням фізичної сили затримав та доправив до військкомату місцевого жителя.

Згодом його та ще одного мобілізованого військові побили в приміщенні ТЦК. Відео побиття потрапило до соціальних мереж. На записі зафільмовано, як солдат-гранатометник і командир відділу охорони завдають ударів чоловікам, які лежать на ліжках.

Читайте також: У Львові ТЦК перевіряє, чи затримували силою військові чоловіка з Києва

Як повідомлялося, минулого тижня в соцмережах почало ширитися відео, на якому двоє чоловіків у військовій формі б'ють людей. Користувачі мережі стверджували, що кадри були зняті в Тернопільському ТЦК.

Офіс омбудсмена розпочав перевірку за фактом побиття мобілізованих у Тернополі з метою встановити обставини порушення прав людини.

12 жовтня правоохоронці оголосили підозру в катуванні та незаконному позбавленні волі двом службовцям тернопільського військкомату.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-