У Львові ТЦК перевіряє, чи затримували силою військові чоловіка з Києва

У Львові ТЦК перевіряє, чи затримували силою військові чоловіка з Києва

Укрінформ
У Львівському обласному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки розпочали перевірку після появи відео, на якому нібито військові силою затягують чоловіка до приміщення з метою мобілізації.

Про це повідомила у Фейсбуці Служба звʼязків з громадськістю Львівського обласного ТЦК та СП, передає Укрінформ.

"Мережею інтернет поширюється інформація щодо виникнення конфліктної ситуації між цивільним населенням та громадянами у військовій формі. Командування Львівського ОТЦК та СП здійснює заходи щодо встановлення обставин даного випадку. Призначено службову перевірку", - підкреслюється в повідомленні.

Ймовірно, йдеться про відео з соцмереж, на якому видно, як люди в формі силоміць затягують чоловіка до приміщення, а очевидці обурюються.

Як стверджують у соцмережах, чоловік приїхав до Львова із Києва. Після затримання його силою доставили в центр комплектування, вночі провели медобстеження та вже на ранок доставили на полігон у Рівненську область як мобілізованого.

Читайте також: Бандит, поліція та військкомат: у Чернівцях перевіряють відео «побиття цивільного»

Як повідомлялося, 8 жовтня у мережі з'явилось відео, де у Тернополі співробітники ТЦК б'ють чоловіка. Мер Тернополя відреагував на інцидент у Телеграм і закликав інших мешканців повідомляти до військової прокуратури та поліції про випадки неналежного чи жорстокого ставлення під час проведення мобілізаційних заходів.

Читайте також: ДБР розпочало розслідування фактів побиття мобілізованих працівниками тернопільського ТЦК

Крім того, працівники ДБР затримали начальника одного з відділів Самбірського районного Територіального центру комплектування та соцпідтримки та військовослужбовця-водія цього відділу, причетних до побиття чоловіка та незаконного утримання його у приміщенні військкомату. Вони морили його голодом, били та знущалися, аби він добровільно пройшов військово-лікарську комісію.

Відкрито кримінальне провадження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-