«Думали, що їдуть шість машин ТЦК»: як у Космачі коментують побиття жінки з дитиною

«Думали, що їдуть шість машин ТЦК»: як у Космачі коментують побиття жінки з дитиною

Ексклюзив
Укрінформ
На Прикарпатті, у селищі Космач, близько сотні людей перекривали дорогу, щоб не пропустити машини з ТЦК, фейкове повідомлення про нібито появу яких з'явилося в місцевих соцмережах.

Про це кореспонденту Укрінформу розповів голова Космацької громади Дмитро Мохначук.

«Сотня людей була точно. Я їх заспокоював. Потім приїхав начальник поліції і вони розійшлись. То був вечір. У хаосі я не міг нікого розгледіти… Були місцеві. Жінок було дуже багато. Я ледь їх заспокоїв. Чому вони перекривали дорогу? Там у місцеву групу (соцмережі - ред.) хтось кинув повідомлення, що їдуть 6 машин з ТЦК, але це було фейком. Попри це, жінки збіглись, бо наче дуже багато машин їде виловлювати чоловіків. Ми про це нічого не знали. Для керівництва громади це справжній шок. Таких настроїв в нас ніколи не було», - розповів Мохначук.

Читайте також: Мобілізація потребує «цифрових» рішень, щоб ТЦК не ходили вулицями - Зеленський

Він зауважив, що коли приїхав на місце події, то водійки з шестирічною дитиною, яку побили місцеві, вже не було.

«Люди кричать, що то була провокація… Мене після цього інциденту ледь інсульт не вхопив і я пішов на лікарняний», - додав голова ТГ.

За його словами, учора у Космачі місцеві депутати збирались і обговорювали інцидент. Тепер планують провести ще ряд зустрічей з представниками поліції та районної адміністрації.

На запитання, як особисто він ставиться до такого протесту людей, запевнив, що однозначно негативно.

«Так, я знаю, що людям накипіло, але таке спровокувати… Хто це спровокував, нехай розбираються спецслужби», - вважає Мохначук.

Читайте також: Мобілізація: не може бути касти недоторканих

За його словами, від початку війни з Космацької громади на фронті пішли служити близько сотні людей, загинули шість героїв. Нині на передовій оборону тримають більше 60 військових з Космацької ТГ.

Раніше у Фейсбуці Іванка Ванджурак повідомила, що її з шестирічною дитиною 6 лютого на дорозі у Космачі побили місцеві. Натовп розлючених жінок, в руках яких були біти та різні залізні предмети, хотіли перевернути машину, бо прийняли водійку за представника військкомату. Розлюченим жінкам вдалося через вікно авто вдарити по голові дитину та побити її маму. Їх відпустили лише після того, як один чоловік із натовпу крикнув, що вони переплутали машини. Медики констатували у потерпілої жінки струс мозку, а в дитини – перебій носа.

За цим фактом поліція Івано-Франківської області відкрила кримінальне провадження за ч. 2. ст. 296 (Хуліганство, вчинене групою осіб) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-