Катування у Самбірському ТЦК: до суду направили справу двох колишніх працівників

Катування у Самбірському ТЦК: до суду направили справу двох колишніх працівників

Укрінформ
На Львівщині судитимуть двох колишніх військовослужбовців Самбірського районного ТЦК та СП за незаконне утримування та залякування чотирьох військовозобов’язаних, які хотіли нелегально перетнути кордон із Польщею.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Львівська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону скерувала до суду обвинувальний акт стосовно двох колишніх військовослужбовців ТЦК.

Одному з них інкримінують незаконне позбавлення волі людини і катування (ч. 2 ст. 146, ч. 1 ст. 127 Кримінального кодексу України), а іншому – бездіяльнвсть військової влади (4 ст. 426 Кримінального кодексу України).

Читайте також: Катування в Самбірському ТЦК: суд відправив підозрюваного під цілодобовий домашній арешт

Слідство встановило, що обвинувачені у вересні 2023 року упродовж кількох днів незаконно утримували чотирьох військовозобов’язаних, яких намагались змусити пройти військово-лікарську комісію та мобілізуватись до Збройних сил України. Вони зачинили чоловіків у кімнаті, погрожували, залякували і били.

Встановлено, що цих чоловіків напередодні затримали прикордонники за спробу нелегально перетнути кордон із Польщею. Їх доставили до приміщення військкомату для взяття на військовий облік. Факт потенційної втечі з України у час війни викликав агресію у військових.

Читайте також: Катування у Самбірському ТЦК: двом працівникам повідомили про підозру

Обвинувачені перебувають під нічним домашнім арештом.

Як повідомляв Укрінформ, у Мукачеві громадяни ромської національності побили військового із ТЦК.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-