Створили сайт із дослідженням атаки на Маріупольський драмтеатр

Створили сайт із дослідженням атаки на Маріупольський драмтеатр

Фото
Укрінформ
Центр просторових технологій (CST) запустив сайт із дослідженням атаки на Маріупольський драматичний театр, де зібрані фото, відео, супутникові знімки, що засвідчують воєнний злочин росіян.

Про це повідомила у Телеграмі пресслужба Маріупольської міської ради, передає Укрінформ.

“Центр просторових технологій (CST) запустив "Просторовий архів", де зібрав тисячі фотографій, відео, супутникових знімків та публікацій у соціальних мережах про трагедію Драмтеатру”, - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в архіві ще викладені розмови зі свідками знищення російськими загарбниками будівлі, де ховалися сотні маріупольців.

У міськраді поінформували, що "Просторовий архів" включає 10 відеоінтерв'ю зі свідками вибуху, діаграми, візуалізацій та 3D-моделей, які надають результатам дослідження просторовий вимір. Крім цього, на сайті представлені три дослідницькі тексти із результатами дослідження, що розповідають про роль театру як укриття та аналізують наслідки атаки.

Читайте також: Зеленський у другі роковини удару по драмтеатру Маріуполя: Кожен вбивця має відповідати за скоєне

У міськраді наголосили, що нині росіяни намагаються приховати наслідки бомбардування театру 16 березня 2022 року. Спочатку вони обнесли театр будівельною завісою, а тепер проводять роботи з демонтажу будівлі.

За словами організаторів проєкту, матеріали дослідження є важливим історичним документом, що засвідчує воєнний злочин росіян.

Як повідомляв Укрінформ, скинувши дві авіабомби на Маріупольський драматичний театр, росіяни вчинили один із найстрашніших злочинів, який неможливо забути і пробачити.

Фото: Маріупольська міськрада, Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-