НАЗК відкрило доступ до Реєстру декларацій

НАЗК відкрило доступ до Реєстру декларацій

Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання корупції з 10 грудня забезпечило відкритий цілодобовий доступ до Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє НАЗК.

«10 грудня 2023 року Національне агентство з питань запобігання корупції виконало вимоги прийнятого Верховною Радою України Закону № 3384-ІХ та забезпечило відкритий цілодобовий доступ до Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, із врахуванням заходів безпеки, визначених п. 2-11 Прикінцевих положень Закону України «Про запобігання корупції», - йдеться в повідомленні.

В агентстві уточнили: якщо у Реєстрі не вдалося знайти декларацію певної особи, це означає, що стосовно неї до НАЗК надійшло подання про вилучення з публічного доступу.

«Вилучення документів з публічної частини Реєстру декларацій можливе і після його відкриття до завершення чи скасування воєнного стану в Україні, однак у такому разі певний час вони перебуватимуть у відкритому доступі», - пояснюється в повідомленні.

Читайте також: НАЗК планує до кінця тижня відкрити публічний доступ до Реєстру декларацій

Також НАЗК нагадує, що на підставі подань вилучаються з відкритого доступу не тільки декларації, а й повідомлення про суттєві зміни у майновому стані, подані за всі періоди. Всі документи, подані до Реєстру декларантами, стосовно яких на підставі подань вже застосовані заходи захисту, вилучаються з публічного доступу автоматично. 

При цьому ініціатором вилучення декларацій, поданих суб’єктами декларування, які наразі мобілізовані до лав ЗСУ, є Генеральний штаб ЗСУ.

Повний публічний доступ до Реєстру буде забезпечено після завершення чи скасування воєнного стану в Україні, додали в НАЗК.

Як повідомлялося, 10 жовтня Президент Володимир Зеленський підписав закон про відновлення е-декларування під час воєнного стану, повторно ухвалений Верховною Радою із його пропозиціями.

Фото: НАЗК

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-