Суд стягнув на користь держави активи ексміністра Табачника

Суд стягнув на користь держави активи ексміністра Табачника

Укрінформ
Вищий антикорупційний суд задовольнив позовну заяву Міністерства юстиції про застосування до ексміністра освіти і науки Дмитра Табачника санкцій та стягнув у дохід держави активи, що йому належать.

Про це повідомляє Мін'юст у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Рішенням Вищого антикорупційного суду від 10 квітня 2024 року задоволено позовну заяву Міністерства юстиції України до Табачника Дмитра Володимировича ... про застосування санкції, передбаченої пунктом 1-1 частини першої статті 4 Закону України «Про санкції», - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що ВАКС стягнув у дохід держави активи, які належать Табачнику. Йдеться, зокрема, про ½ частку квартири, 5 земельних ділянок, житловий будинок та грошові активи.

Читайте також: Табачника заочно засудили до 15 років в’язниці

У Мін'юсті нагадали, що ексміністр Табачник зараз перебуває на тимчасово окупованій території, де «бере активну участь у матеріально-технічному забезпеченні створення та функціонування окупаційних адміністрацій» та висловлює підтримку пропагандистської риторики країни-агресора.

Як повідомлялося, 22 березня 2024 року Міністерство юстиції України подало позов до Вищого антикорупційного суду про застосування санкції до ексміністра освіти і науки Дмитра Табачника.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-