В Україні започаткували мовні курси для військових

В Україні започаткували мовні курси для військових

Укрінформ
Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь разом із проєктом «Єдині» започаткували перші в Україні курси із вдосконалення державної мови для військовослужбовців. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба мовного омбудсмена

Зазначається, що перше практичне заняття відбулося 21 лютого, у Міжнародний день рідної мови, в 150-му навчальному центрі командування Сил територіальної оборони ЗСУ. Його провів учитель Київського військового ліцею імені Івана Богуна, фіналіст Global Teacher Prize Ukrainе, аспірант Київського національного лінгвістичного університету, тренер і модератор розмовних клубів проєкту «Єдині» Олександр Черкас.

Фото з сайту Уповноваженого із захисту державної мови
Фото з сайту Уповноваженого із захисту державної мови
Читайте також: Понад 50% ветеранів хотіли б відкрити власну справу - Мінреінтеграції

«Появі таких курсів завдячую всім військовослужбовцям, які, вдосконалюючи свої мовні навички, демонструють відповідальне ставлення до основ національної ідентичності. Вірю, що подібні ініціативи будуть втілені в усіх куточках держави, адже розбудова мережі таких мовних курсів, неухильне застосування української в усіх сферах суспільного життя, особистий приклад поваги до основ національної безпеки та оборони - запорука нашої впевненої ходи до Перемоги», - зазначив Кремінь.

Як повідомляв Укрінформ, у Міжнародний день рідної мови вшосте проведуть онлайн-диктант кримськотатарською. Текст для нього написав політв'язень Асан Ахтемов.

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-