Епіфаній: Необхідна єдність у нашій спільній боротьбі за незалежну державу

Епіфаній: Необхідна єдність у нашій спільній боротьбі за незалежну державу

Укрінформ
Українці мають бути єдиними та об’єднаними, якщо хочуть відстояти свої багатовікові прагнення незалежної держави.

Про це заявив митрополит Київський і всієї України Епіфаній під час спеціальної зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES) "Два роки – боротьба триває", інформує пресслужба ПЦУ, передає Укрінформ.

Митрополит закцентував увагу на питаннях демократії, свободи, а також єдності заради перемоги України у російсько-українській війні.

"Ми маємо бути єдиними та об’єднаними, якщо хочемо відстояти наші багатовікові прагнення незалежної та демократичної держави. Ті самі прагнення, які російський агресор намагається придушити, і намагався раніше упродовж щонайменше трьох останніх століть. Тому зараз нам так необхідна єдність у нашій спільній боротьбі", - сказав він.

За його словами, особливо в нинішніх реаліях українцям доводиться говорити про єдність як неодмінну складову демократії й в той самий час - інструмент для її досягнення. Епіфаній зазначив, що наразі через війну гостро постає екзистенційне питання - питання самого існування України як єдиної держави з вільним народом.

"За нашу державу, за демократію, за свободу ми сьогодні платимо дуже високу ціну. Навіть одне людське життя — це дуже висока ціна. Але якщо ми опустимо руки, якщо не будемо далі протистояти агресору, якщо дозволимо внутрішнім суперечностям та сваркам розділити нас, то в майбутньому ми можемо заплатити ще більшу ціну. У мільйон разів більшу", - вважає Предстоятель ПЦУ.

Читайте також: Кулеба назвав наративи Росії, якими вона намагається розʼєднати Україну зсередини та із союзниками

На його переконання, українці мають робити все можливе для української єдності - єднатися та спільно боротися.

"Наші демократичні цінності та наша єдність роблять нас сильнішими. І таким чином, із Божою допомогою, ми наблизимо українську перемогу", – сказав Митрополит.

Як повідомлялося, Президент України Володимир Зеленський заявив, що наразі, як і 10 років тому на Майдані, стимулом українців є боротьба за свободу.

Фото: Пресслужба ПЦУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-