Лубінець розповів про завдання військового омбудсмена

Лубінець розповів про завдання військового омбудсмена

Укрінформ
Військовий омбудсмен - це представник Уповноваженого ВР з прав людини в системі органів сектору безпеки й оборони, чиїм завданням є захист прав військовослужбовців і членів їхніх родин.

Як передає Укрінформ, про це Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець написав у Телеграмі.

Він розповів, що сьогодні взяв участь в установчій зустрічі під головуванням Рустема Умєрова, де оголосили про створення при Міноборони нового структурного підрозділу — Центрального управління захисту прав військовослужбовців.

"Військовий омбудсмен — це представник Уповноваженого ВР з прав людини в системі органів сектору безпеки й оборони… Його першочергове завдання — це захист прав українських військових і членів їхніх родин", - наголосив Лубінець.

Ідеться про розгляд звернень і скарг військовослужбовців, надання первинної правничої допомоги, проведення перевірок і розслідування виявлених порушень (наприклад, порушення права на відпустку чи ненадання соціальних гарантій).

Читайте також: Лубінець направив у парламент щорічну доповідь про додержання в Україні прав людини

"Розумію важливість та необхідність цього рішення. Проте хочу зазначити, що офіс Уповноваженого ВР України з прав людини займається захистом прав військовослужбовців та їхніх рідних. Зауважу, що функції військового омбудсмена юридично і фактично виконує представник Уповноваженого ВРУ з прав людини в системі органів сектору безпеки й оборони", - зазначив Лубінець.

За його словами, Офіс омбудсмена - незалежний конституційний державний орган, який діє в межах окремого законодавства, і в тому числі виконує функції військового омбудсмана.

"Вдячний міністру оборони України Рустему Умєрову, що ми разом презентуємо створення цього окремого структурного підрозділу! Ми спільно працюватимемо і захищатимемо права наших захисників і захисниць, їхніх близьких", - наголосив Уповноважений ВР.

Читайте також: Майже 40% українців, які повернулися додому з РФ, вважалися зниклими безвісти - Лубінець

Він додав, що сторони вже окреслили плани та готові працювати на результат.

"Адже обов’язок військовослужбовців — захищати державу, а обов’язок держави — захищати права військовослужбовців!", - підсумував Лубінець.

Як повідомляв Укрінформ, у Міністерстві оборони 3 квітня відбулася установча нарада з питань захисту прав військовослужбовців.

Фото: Дмитро Лубінець, Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-