Треба переформатувати інформполітику для протидії пропаганді РФ - глава Центру інформбезпеки

Треба переформатувати інформполітику для протидії пропаганді РФ - глава Центру інформбезпеки

Відео
Укрінформ
Україна має переформатувати свою інформаційну політику разом із Європою через зміну пріоритетів російською пропагандою.

Таку думку висловив керівник Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки Ігор Соловей у черговому випуску проєкту «Самохвалов запитує».

«Україна в цьому має відіграти основну скрипку. Ми маємо пропонувати світу платформи, ідеї, механізми та інструменти, як це зробити. Ми воюємо з 2014 року, і в нас вже є певний багаж, інструменти і досвід. Ми цим досвідом маємо ділитися, щоб інформаційна зброя, яку використовує Кремль проти світу, була нівельована», - вважає Соловей.

Він пояснив, що на початку повномасштабного вторгнення ворог користувався одними пропагандистськими прийомами, а не досягнувши мети, почав використовувати інші.

«На початку так званої СВО головна концепція (роспропаганди – ред.) була "ми йдемо звільняти Україну". Коли їм дали... (прочуханки – ред.), вони почали говорити, що воюють не з Україною, а з «колективним Заходом». Вони ж не можуть говорити, що зазнають поразки від українців, які, виявляється, здатні чинити опір. І ця лінія зараз продовжується», - зазначив керівник центру.

На його думку, за деякими напрямками за кордоном ворожа пропаганда досягла певних успіхів.

За словами керівника центру, головна мета російської пропаганди в контексті України зараз – зірвати мобілізацію. Крім того, у деяких країнах відбувається зміна політичних еліт під впливом зміни громадської думки. «А на зміну громадської думки впливають, зокрема, медіа та інформаційні операції. Це також є результатом роботи росіян», - зазначив Соловей.

Читайте також: Роспропаганда дотримується концепції «війни з колективним Заходом» - глава Центру інформбезпеки

Він додав, що це серйозні аргументи, щоб перебудувати комунікацію та інформаційну політику, зокрема, із західними партнерами.

Як повідомлялося, Соловей заявляв, що працівники медіа відіграють ключову роль у боротьбі з російським інформаційним впливом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-