Першому за касою призи не дають. Наші шахісти кепсько зіграли на ЧС з рапіду

Першому за касою призи не дають. Наші шахісти кепсько зіграли на ЧС з рапіду

Укрінформ
Чемпіонати світу з шахів у рапіді серед жінок та чоловіків, які закінчилися в узбекському Самарканді, на жаль, не принесли успіху українським спортсменам.

Українці могли розраховувати на кращу долю. Звичайно, двоє чоловіків, які представляли нашу країну, це було явно замало. На жаль, новоспечений віцечемпіон Європи славетний Василь Іванчук не побажав виступати на світовому форумі.

Проте, Антон Коробов намагався втрутися у боротьбу за призові місця. Після дев’ятого туру українець був у групі лідерів. Він якраз обіграв грізного Ріхарда Раппорта, який виступає за Румунію.

На жаль, вде наступного раунду Антон поступився Сантушу Відіту з Індії, хоча мав зовсім непогану позицію. На фініші Коробов набрав 1,5 очка з 3-х і в підсумку у нього лишилося 8,5 очка з 13-ти. Це принесло йому 18-те місце, а призів було лише 15. 6 очок і 115-те місце Юрія Кузубова не є великим досягненням.

Чемпіоном світу став норвежець Магнус Карлсен - 10 очок з 13-ти, «срібло» - у Володимира Федосеєва зі Словениі (9,5 очка) а «бронза» – у китайця Я Юньчжі (9).

У жінок певний час зберігала місце на успіх Анна Музичук. Та цього разу вона грала дуже нерівно. Так, з шахістками, які значно поступалися їй за рейтингом, Анна несподівано втрачала очки.  У підсумку Музичук набрала 7,5 очок з 11-ти і посіла 16-е місце. Призів, як ми пам'єтаємо, лише 15. Саме той випадок, про який кажуть «перша за касою».

Ще гірше зіграли Марія Музичук та Анна Ушеніна - по 6 очок, Наталія Букса - 5,5. 

Перемогу здобула Анастасія Бондарук (під прапором ФІДЕ) - 8,5 очка. Стільки ж набрали Хампі Конеру (Індія) та Лей Тінцзе (Китай). Проте, Бондарук виграла матч за пернше місце у Конеру - 2,5:1,5.

Читайте також: Чотири шахові чемпіонати світу стартують у Самарканді

Сьогодні розпочинається турнір з бліцу. Чоловіки зіграють 21 партію за два дні, а жінки - 17. Може, тут нашим пощастить більше? На підмогу чоловікам приїдуть Руслан Пономарьов та Олександр Мойсеєнко.

Петро Марусенко, міжнародний майстер.  

Фото: fide.com.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-