В ОБСЄ закликали Росію звільнити правозахисника Тітієва

В ОБСЄ закликали Росію звільнити правозахисника Тітієва

Укрінформ
Директор Бюро ОБСЄ з демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ) Сольрун Гісладоттір висловила занепокоєння з приводу ув’язнення керівника чеченського "Меморіалу" Оюба Тітієва та закликала російську владу до негайного звільнення правозахисника.

Про це Гісладоттір написала у Twitter.

"Дуже стурбована з приводу засудження Оюба Тітієва з правозахисного центру "Меморіал" до 4 років позбавлення волі. Його тривале утримання під вартою, схоже, пов’язане з його правозахисною діяльністю. Я закликаю російську владу негайно звільнити Тітієва", - йдеться у повідомленні.

Як відомо, керівника чеченського "Меморіалу" затримали 9 січня 2018 року. В його автомобілі виявили 180 грамів марихуани. З того часу Оюб Тітієв знаходиться під вартою.

Читайте також: Голову чеченського "Меморіалу" засудили до чотирьох років колонії-поселення

Влітку 2018 року розпочався судовий процес у справі про зберігання наркотиків. Адвокати Тітіева стверджували, що в свідченнях поліцейських безліч нестиковок. Сам правозахисник висунуті звинувачення заперечує, заявляючи, що наркотики йому підкинули. На його думку, справу порушили за вказівкою чеченської влади, щоб перешкодити роботі "Меморіалу" в регіоні, це своєрідна помста правозахисникам і журналістам, які піднімали теми порушень прав людини в республіці.

Шалінський міський суд Чечні 18 березня засудив Тітієва до 4 років позбавлення волі в колонії-поселенні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-