Після розмови Нетаньягу з Байденом Ізраїль дозволив збільшити постачання гумдопомоги до Гази

Після розмови Нетаньягу з Байденом Ізраїль дозволив збільшити постачання гумдопомоги до Гази

Укрінформ
Ізраїль після телефонної розмови Нетаньягу з Байденом дозволив збільшити надходження гуманітарної допомоги до сектору Гази, зокрема вперше після нападу ХАМАСу 7 жовтня.буде відкрито перехід Ерез.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на The Times of Israel.

“Після смертоносного удару по конвою World Central Kitchen і напруженої розмови з президентом США Джо Байденом кабінет безпеки вирішив вжити негайних заходів для поліпшення гуманітарної ситуації в Газі”, - заявили в канцелярії Нетаньягу.

Зазначається, що Ізраїль тимчасово відкриє порт Ашдод для гуманітарних поставок, а також перехід Ерез на півночі сектору Гази, який був значно пошкоджений під час терористичної атаки ХАМАСу 7 жовтня минулого року.

Ізраїль також збільшить обсяги допомоги з боку Йорданії, що надходить через КПП Керем Шалом.

Читайте також: Байден розкритикував дії Нетаньягу у секторі Гази

“Збільшення допомоги дозволить запобігти гуманітарній кризі… і має вирішальне значення для забезпечення продовження бойових дій і досягнення цілей війни”, - зазначили в офісі ізраїльського прем'єра.

Білий дім привітав ці кроки та закликав Ізраїль негайно їх виконати.

Як повідомляв Укрінформ, президент США Джо Байден провів розмову з прем’єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу, в ході якої наголосив, що удари по гуманітарних працівниках у секторі Гази є неприпустимими.

Читайте також: Штати хочуть розширити канали постачання гумдопомоги до сектору Гази - Держдеп

У понеділок внаслідок ізраїльського авіаудару загинули семеро працівників американської благодійної організації World Central Kitchen, які доставляли продовольчу допомогу в Газу. Серед них - громадяни Австралії, Польщі, Великої Британії, один мав подвійне громадянство США та Канади. Організація оголосила про припинення діяльності у регіоні.

Фото: Mustafa Hassona/Anadolu/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-