Клімкін про зустріч Путіна та Кіма: Це геополітичний знак, що ізоляція РФ працює навіть в Азії

Клімкін про зустріч Путіна та Кіма: Це геополітичний знак, що ізоляція РФ працює навіть в Азії

Укрінформ
Колишній міністр закордонних справ України Павло Клімкін вважає, що зустріч російського і північнокорейського диктаторів Володимира Путіна і Кім Чен Ина, попри ризики постачання зброї Росії, є гарним геополітичним знаком, що ізоляція РФ працює навіть в Азії.

Таку думку дипломат висловив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Партнерство з "товарищем Кімом" - це останнє, до чого може вдатися Путін, когось гіршого у світі банально немає. Тому, незважаючи на всі ризики постачання зброї, сам факт візиту для нас геополітично - це хороший знак, адже ізоляція РФ працює навіть в Азії, хоч і зовсім не так, як нам би хотілося: дуже вибірково і на основі "азійських" геополітичних уявлень, що дуже відрізняються від наших», - зазначив Клімкін.

Він додав, що «токсичність Путіна відчувається в Азії - візит північнокорейського диктатора і вражаюча відсутність азійських лідерів у Владивостоці краще за будь-які приклади».

Читайте також: Зустріч Путіна й Кіма засвідчує, що Росія у відчаї – постпред США при ООН

На думку ексглави МЗС, новина про те, що Путін прийняв запрошення відвідати Пхеньян, свідчить про його очевидне прагненням створити дуже нерівне, але пов'язане спільною антипатією до Заходу партнерство в сфері безпеки.

«Кім Чен Ин розуміє, що він потрібний: від поставок озброєнь до геополітики і, звісно, радіє, адже він отримає продовольство та, можливо, обмежений доступ до технологій. Втім, китайці мають обережно ставитися до зростання впливу РФ у Північній Кореї - це завжди була їхня вотчина, і ділити її з Путіним вони точно не дуже раді», - зауважив дипломат.

У цьому контексті він зауважив, що відсутність високого китайського представництва на економічному форумі у Владивостоці - це найкраще свідчення, що в Китаю з РФ все далеко не просто. «Путін відкривав форум у сумній компанії з віце-президентом Лаосу, що виглядало кепсько і навіть принизливо, хоча, напевно, Москва зробила все, щоб забезпечити присутність високих гостей з Азії», - припустив ексміністр.

Читайте також: Плани співпраці КНДР та Росії відомі, Україна відпрацьовує сценарій протидії - ГУР

Як повідомлялося, 13 вересня російський диктатор Володимир Путін зустрівся з північнокорейським колегою Кім Чен Ином на космодромі "Восточный" на Далекому сході РФ для переговорів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-