Нафта й золото: США запровадили нові санкції проти Венесуели

Нафта й золото: США запровадили нові санкції проти Венесуели

Укрінформ
Уряд Сполучених Штатів запровадив нові обмеження проти Венесуели, зокрема, у нафтогазовому та золотодобувному секторах, через утиски режимом Мадуро опозиції й обмеження участі опозиційних кандидатів у президентських виборах.

Про це йдеться у заяві Держдепартаменту США, передає Укрінформ.

«На підтримку Барбадоської угоди США раніше видали Генеральну ліцензію 44, яка полегшувала нафтогазовий сектор Венесуели», - нагадали в Держдепі.

Однак через відсутність прогресу з боку режиму Мадуро щодо участі всіх кандидатів у президентів у виборах цього року, у тому числі від опозиційної «Унітарної платформи», США не продовжуватимуть ліцензію, яка завершується 18 квітня 2024 року.

«Крім того, Сполучені Штати анулюють Генеральну ліцензію 43, яка дозволяла операції за участю Minerven – венесуельської державної золотодобувної компанії», - зазначається в повідомленні.

Читайте також: США звільнили соратника Мадуро в обмін на ув'язнених американців

При цьому всім бізнес-агентам США, які співпрацювали з цією компанією, дається два тижні, щоби припинити будь-які транзакції з Minerven.

Як повідомлялося, завдяки зусиллям режиму Мадуро Венесуела залишається одним із найважливіших торговельних партнерів та військових союзників Росії в Латинській Америці. Відносини між цими двома країнами включають співпрацю у сферах спільного інтересу, зокрема, щодо експорту нафти, а також політики проти Сполучених Штатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-