США завдають ударів по іранських об’єктах у Сирії та Іраку

США завдають ударів по іранських об’єктах у Сирії та Іраку

Укрінформ
Сполучені Штати почали завдавати авіаудари по іранських цілях у Іраку й Сирії у відповідь на атаку бойовиків на американську базу, унаслідок якої загинуло троє військовослужбовців.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CNN з посиланням на власні джерела.

Офіційні особи дали зрозуміти, що ці удари, ймовірно, будуть більш значними, ніж попередні обстріли підтримуваних Іраном бойовиків, які були спрямовані переважно на склади зброї та тренувальні бази.

Як повідомляв Укрінформ, США затвердили план серії ударів по іранських цілях на території Іраку й Сирії, що триватимуть кілька днів.

Читайте також: Штати затвердили план ударів по іранських об’єктах у Сирії та Іраку

Удари мають бути завдані у відповідь на атаки безпілотників і ракет у регіоні, зокрема на недільний обстріл, внаслідок якого загинуло троє американських військовослужбовців, ще понад 40 отримали поранення на базі «Тауер 22» у Йорданії поблизу сирійського кордону.

Білий дім вважає, що за цією атакою стоїть група бойовиків під назвою «Ісламський опір в Іраку», до складу якої входить кілька угруповань, зокрема «Катаїб Хезболла».

З жовтня американські військові завдали кілька ударів по складах зброї іранських маріонеток у Іраку та Сирії, але це не зупинило бойовиків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-