Штати завдали ударів по трьох об'єктах в Іраку і  чотирьох в Сирії

Штати завдали ударів по трьох об'єктах в Іраку і чотирьох в Сирії

Укрінформ
Американські військові завдали у п’ятницю ударів по трьох об'єктах в Іраку і чотирьох в Сирії, повідомив речник Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі.

Про це передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми вважаємо, що удари були успішними», – заявив, зазначивши, що атака тривала 30 хвилин.

За його словами, США поки що не знають, скільки бойовиків було вбито чи поранено.

Президент США Джо Байден оприлюднив заяву після американських ударів в Іраку та Сирії в п'ятницю.

«Минулої неділі троє американських солдатів були вбиті в Йорданії безпілотником, запущеним бойовиками, які підтримуються іранським Корпусом вартових ісламської революції (КВІР)… Сьогодні вдень за моїм наказом американські збройні сили завдали ударів по об'єктах в Іраку й Сирії, які КВІР і пов'язані з ним бойовики використовують для нападів на американські війська. Наша відповідь розпочалась сьогодні. Вона буде продовжена в обраний нами час і в обраних нами місцях».

Читайте також: Штати затвердили план ударів по іранських об’єктах у Сирії та Іраку

Він наголосив, що Сполучені Штати не прагнуть конфлікту на Близькому Сході чи деінде в світі. «Але нехай це знають усі ті, хто може спробувати завдати нам шкоди: якщо ви завдасте шкоди американцеві, ми відповімо», – додав Байден.

Центральне командування США заявило, що здійснило 85 ударів у Іраку та Сирії.

Як повідомляв Укрінформ, США затвердили план серії ударів по іранських цілях на території Іраку й Сирії, що триватимуть кілька днів.

Удари мають бути завдані у відповідь на атаки безпілотників і ракет у регіоні, зокрема на недільний обстріл, внаслідок якого загинуло троє американських військовослужбовців, ще понад 40 отримали поранення на базі «Тауер 22» у Йорданії поблизу сирійського кордону.

Білий дім вважає, що за цією атакою стоїть група бойовиків під назвою «Ісламський опір в Іраку», до складу якої входить кілька угруповань, зокрема «Катаїб Хезболла».

З жовтня американські військові завдали кілька ударів по складах зброї іранських маріонеток у Іраку та Сирії, але це не зупинило бойовиків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-