У Литві перевірили систему оповіщення населення

У Литві перевірили систему оповіщення населення

Укрінформ
У Литві в понеділок відбулися навчання з цивільного захисту на державному рівні, які імітують аварію на атомній електростанції у Білорусі, а також мають загалом перевірити систему оповіщення та інформування населення.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє литовський мовник LRT.

Пожежно-рятувальний департамент (ПРД) оголосив о 10-й ранку, що перевіряється система оповіщення та інформування, і на кілька хвилин були увімкнені сирени. «Будь ласка, зберігайте спокій, увімкніть литовське радіо або телебачення і слухайте інформацію, коли сирени замовкнуть», - ішлося у повідомленні, розісланому на телефони громадян.

Крім того, з 8:00 до 17:00 тривали навчання з координації дій суб'єктів системи управління кризовими ситуаціями та цивільного захисту в разі ядерної аварії на Островецькій АЕС у Білорусі (її також називають Білоруською АЕС), розташованій поблизу Литви.

«Змодельована ядерна аварія на Білоруській атомній електростанції, про яку буде поінформовано Державну інспекцію з безпеки ядерної енергетики. Весь сценарій побудований так, що автоматизовані станції Центру радіаційного захисту помітять збільшення потужності дози гамма-випромінювання», - сказав директор Департаменту пожежної охорони і порятунку Саулюс Грейчюс.

Зазначається, що навчання спрямовані на перевірку готовності державних, муніципальних та інших установ до реагування на можливу ядерну аварію, напади на об'єкти інфраструктури або державні установи, а також до евакуації населення із зони надзвичайних захисних дій.

Читайте також: Бомбосховища Фінляндії можуть вмістити майже все населення країни – посол України

До навчань залучені Комісія національної безпеки, Національний центр управління в кризових ситуаціях, шість міністерств, п'ять державних установ та органів, усі муніципалітети та сім неурядових організацій.

Як повідомлялося, Островецька АЕС побудована Білоруссю за допомогою «Росатому» лише за 50 км від Вільнюса. Литва неодноразова заявляла, що під час будівництва не були виконані деякі вимоги безпеки.

Фото: Getty Images 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-