Президент Литви закликав ухвалити якнайшвидші рішення щодо «замороженого» майна РФ

Президент Литви закликав ухвалити якнайшвидші рішення щодо «замороженого» майна РФ

Укрінформ
Президент Литви Гітанас Науседа заявив, що неприпустимо далі затягувати рішення про використання "заморожених" російських активів для потреб України.

Про це повідомляє литовський мовник LRT, передає Укрінформ.

«Сьогодні, враховуючи те, що відбувається в Україні, і враховуючи, як довго ми займаємося цим питанням і аж ніяк не зрушуємо з місця, просто неприпустимо далі не діяти», - заявив президент журналістам після засідання Європейської ради у Брюсселі.

Єврокомісія внесла пропозицію використати доходи, отримані від "заморожених" російських активів, проте є заперечення щодо використання самих активів для потреб України, каже президент. «Ми виступаємо за більш амбітну мету, маючи на увазі, що самі активи, саме майно мають бути залучені та використовуватися не тільки для відновлення України, а й у військових цілях», - сказав Науседа.

Читайте також: Прем'єр Бельгії підтримав закупівлю зброї для України на доходи від заморожених активів РФ

За його словами, представники деяких держав досі мають сумніви щодо можливості використання заморожених активів для потреб України. «Говорити про юридичну точність у той час, коли в Україні (діється, - ред.) очевидна несправедливість і вбивають людей, досить складно. Ми дійсно намагатимемося створити політичний імпульс, щоб юристи швидше ухвалювали рішення», - зазначив Президент.

Як повідомлялося, Єврокомісія пропонує використати доходи від "заморожених" російських активів для озброєння України. У пропозиції передбачено, що 90% коштів буде направлено до фонду, який покриє витрати на закупівлю озброєнь для України. Решта 10% буде передано до бюджету ЄС та використано для збільшення потужностей оборонної промисловості самої України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-