Трампу заборонили робити коментарі щодо учасників процесу у справі про підкуп порнозірки

Трампу заборонили робити коментарі щодо учасників процесу у справі про підкуп порнозірки

Укрінформ
Суд у Нью-Йорку у вівторок заборонив експрезидентові Дональду Трампу публічно видавати коментарі стосовно свідків, прокурорів, співробітників суду та присяжних у майбутньому кримінальному процесі щодо підкупу порнозірки за мовчання.

Про це передає Укрінформ з посиланням на АР.

Суддя Хуан Мерчан ухвалив відповідну постанову наступного дня після того, як у понеділок призначив початок судового процесу на 15 квітня, відхиливши вимогу захисту відкласти його до літа.

«З огляду на те, що ми наближаємося до судового розгляду, безсумнівно, очікуваний ризик заподіяння шкоди нині має першорядне значення», – зазначив суддя.

Постанова про «мовчання» забороняє Трампу робити самому чи через інших осіб публічні заяви про потенційних свідків і присяжних засідателів у процесі щодо підкупу порнозірки. Вона також забороняє будь-які висловлювання, спрямовані на переслідування персоналу суду, команди обвинувачення чи їхніх сімей.

Заборона не поширюється на самого Мерчана та окружного прокурора Мангеттена Елвіна Брегга.

Через порушення постанови Трампа може бути звинувачено в неповазі до суду, оштрафовано або навіть ув’язнено.

Читайте також: Байден значно випереджає Трампа зі збору коштів на виборчу кампанію

Водночас ключовий свідок у справі, колишній адвокат Трампа Майкл Коен сумнівається, що той виконуватиме наказ.

«Наскільки знаю Дональда, він спробує порушити заборону, найнявши людей зі свого оточення, які виконуватимуть його накази, незалежно від наслідків».

У 2018 році Коен визнав себе винним у порушенні федеральних законів про фінансування виборчих кампаній.

Прокурори заявили, що нью-йоркська сімейна компанія Трампа з нерухомості записала відшкодування Коену у 2017 році як судові витрати, порушивши закон штату про заборону фальсифікації ділової документації з метою приховування іншого злочину.

Читайте також: Апеляційний суд зменшив Трампові штраф з $454 млн до $175 млн

Також прокурори наполягають, що Трамп намагався приховати порушення федерального закону про фінансування виборчої кампанії, а також закону штату, який забороняє просування кандидата незаконними методами.

Як повідомляв Укрінформ, в обвинувальних документах стверджується, що Трамп сфальсифікував ділову документацію стосовно оформлення 130 тис. доларів, які Коен заплатив порнозірці Стормі Деніелс під час президентських виборів 2016 року, щоб вона мовчала про свої зв'язки з експрезидентом.

Фото: The White House

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-