Росія збільшує імпорт бензину з Білорусі після атак українських дронів на НПЗ - Reuters

Росія збільшує імпорт бензину з Білорусі після атак українських дронів на НПЗ - Reuters

Укрінформ
Росія збільшила імпорт бензину з Білорусі в березні, щоб усунути ризик дефіциту на внутрішньому ринку через атаки безпілотників на НПЗ та позапланові ремонти на російських заводах.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters із посиланням на чотирьох співрозмовників у галузі.

Зазвичай Росія є експортером палива та його постачальником на міжнародні ринки, але збій російської нафтопереробки змусив нафтові компанії імпортувати бензин.

Росія вже заборонила експорт бензину з 1 березня, щоб спробувати забезпечити достатньо палива для внутрішнього ринку після неодноразових атак українських безпілотників на російські нафтопереробні заводи з початку року.

Росія зазвичай імпортує дуже невелику кількість палива з Білорусі, хоча вона зверталася до офіційного Мінська в серпні-жовтні минулого року, коли зіткнулася з дефіцитом палива, що призвело до стрімкого зростання цін на бензин і чергової заборони на експорт нафтопродуктів.

Читайте також: Нафтопереробка «Роснєфті» після ударів України скоротилася практично на 19% - експерт

Цього року Росія знову збільшила імпорт бензину з Білорусі й у першій половині березня він досяг майже 3 тис. тонн.

У лютому Росія імпортувала 590 тонн, а в січні поставок з Білорусі не було.

Два джерела в галузі заявили, що обговорення щодо подальшого імпорту відбуваються між урядами РФ і Білорусі та нафтовими компаніями.

Один зі співрозмовників стверджує, що ці переговори є складними, оскільки Білорусь надає пріоритет експорту свого палива на міжнародні ринки.

У відповідь російські нафтові компанії можуть збільшити поставки нафти на білоруські НПЗ в обмін на додаткові нафтопродукти для постачання в Росію.

Білорусь переважно експортує свої нафтопродукти через російські балтійські порти на міжнародні ринки за довгостроковими транзитними угодами між державами.

Як повідомляв Укрінформ, російських військовослужбовців підрозділів ППО карають після успішних атак українських дронів на нафтопереробні заводи у РФ.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-