Заяви Кремля про причетність інших країн до теракту в «Крокусі» є цинічною брехнею - Держдеп

Заяви Кремля про причетність інших країн до теракту в «Крокусі» є цинічною брехнею - Держдеп

Укрінформ
Риторика офіційних посадовців російської влади щодо начебто причетності України, США, Британії та інших країн до теракту в підмосковному «Крокусі» є безвідповідальною цинічною брехнею.

Так прокоментував останні заяви речниці МЗС Марії Захарової, а також інших посадовців речник Держдепартаменту США Метью Міллер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Я бачив ці коментарі (Захарової – ред.), так само як коментарі президента Путіна, а також коментарі інших посадовців із твердженнями, що, мовляв, за цією терористичною атакою стоять певні країни. Думаю, очевидно, що ці заяви є брехливими», - наголосив представник Держдепу.

За його словами, російський уряд усвідомлює, що ці заяви є брехнею. Адже ні Україна, ні Велика Британія, ні США, як стверджували у Москві, не стоять за атакою в Підмосков’ї.

Читайте також: РФ намагається перекласти на Україну відповідальність за теракт у «Крокусі»: в ОП назвали кілька цілей

Навіть більше, за його словами, Сполучені Штати заздалегідь попереджали Росію про можливість теракту, щоб відвернути його та запобігти загибелі мирних громадян.

«Тож я би назвав ці коментарі з боку багатьох кремлівських чиновників безвідповідальними й цинічними. І це є зайвим прикладом того, як президент Путін та решта його команди використовують національну трагедію у своїх спробах виправдати незаконну війну проти України»,- наголосив представник Держдепартаменту США.

Читайте також: Держдеп розкрив деталі, як США попереджали Росію про можливий теракт

Як повідомляв Укрінформ, російське державне керівництво поширює фальшиві наративи про начебто причетність України та інших країн до теракту в підмосковному «Крокусі» - попри відсутність будь-яких доказів та аргументів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-