США посилюють боротьбу з потраплянням своїх компонентів для зброї до Росії

США посилюють боротьбу з потраплянням своїх компонентів для зброї до Росії

Укрінформ
Міністерство торгівлі США закликало американські компанії припинити постачання компонентів для зброї понад 600 іноземним компаніям

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

«За останні кілька тижнів ми надіслали листи більш ніж 20 американським компаніям. У цих листах вказані понад 600 іноземних компаній. Ми звернулися до американських компаній з проханням добровільно припинити постачання цим компаніям через високий ризик потрапляння (їхніх компонентів – ред.) в Росію», - заявив заступник міністра Метью Аксельрод на щорічній конференції з контролю за експортом у Вашингтоні, округ Колумбія.

Читайте також: Потрібно посилити покарання за обхід західними компаніями санкцій проти РФ - експерт

Він додав, що нині високопосадовці Міністерства торгівлі, Державного департаменту та Міністерства фінансів США також звертаються безпосередньо до вищого керівництва американських компаній, щоб обговорити подальші кроки, які вони можуть вжити для запобігання потраплянню їхньої продукції в Росію.

Ці компанії виробляють і продають продукцію, що була виявлена в ракетах і безпілотниках, знайдених в Україні.

Зазначається, що після того, як Росія вторглася в Україну, США та ще понад 30 інших країн запровадили санкції, спрямовані на зниження здатності Росії продовжувати цю війну, перекривши Москві доступ до західних технологій.

Проте в російській зброї, залишеній на полі бою в Україні, продовжують виявляти американські компоненти.

Читайте також: США ввели санкції проти компаній на крипторинку, які допомагали РФ обходити обмеження

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський заявив, що у ракетах, що їх Росія випустила по Україні 22 березня, знайшли 300 типів компонентів із десяти країн.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-