У Сирії заявили про авіаудар Ізраїлю по консульству Ірану, вбитий генерал

У Сирії заявили про авіаудар Ізраїлю по консульству Ірану, вбитий генерал

Фото
Укрінформ
Унаслідок удару по будівлі іранського консульства у Дамаску стало відомо про ліквідацію старшого офіцера іранських сил Аль-Кудс в Сирії - бригадного генерала Мухаммада Реза Захеді.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє RTL.

"Ізраїль завдав авіаудару по прибудові консульства Ірану в Дамаску, Сирія, внаслідок чого загинули вісім осіб, зокрема, старший командир сил Аль Кудс Корпусу вартових Ісламської революції", - йдеться у повідомленні.

Ізраїльські удари знищили будівлю консульства Ірану в Сирії, вбивши та поранивши всіх, хто знаходився всередині, заявили у Дамаску, а іранське державне телебачення повідомило, що серед загиблих був офіцер Революційної гвардії.

Фото: SANA

Британська група Syrian Observatory for Human Rights заявила, що вісім людей загинули, коли "ізраїльські ракети... зруйнували будівлю прибудови до посольства Ірану".

Ізраїль не прокоментував атаку у Дамаску, що сталася в момент різкого зростання напруженості через війну у Газі проти угруповання ХАМАС та посилення насильства між Ізраїлем та союзниками Ірану.

Міністерство оборони Сирії заявило, що "атака знищила всю будівлю, вбивши та поранивши всіх, хто знаходився всередині, і зараз ведуться роботи з пошуку тіл загиблих та порятунку поранених з-під завалів".

Читайте також: ЦАХАЛ заявив про 600 загиблих військових із початку війни в Газі

Іранське державне телебачення повідомило, що серед загиблих був старший командир зовнішньополітичного підрозділу Корпусу вартових Ісламської революції, сил Аль Кудс, бригадний генерал Мохаммад Реза Захеді.

Як повідомляв Укрінформ, 7 жовтня 2023 року ХАМАС напав на Ізраїль, вбивши близько 1200 осіб та захопивши близько 250 заручників, сотня з яких досі перебуває у полоні.

Ізраїль у відповідь розпочав військову операцію проти бойовиків.

Унаслідок цього близько 80% населення Гази залишили свої оселі, сотні тисяч перебувають на межі голоду. За даними МОЗ анклаву, загинуло понад 30 тис. палестинців.

Перше фото: Al-Alam

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-