Парламент Норвегії отримав повідомлення про замінування

Парламент Норвегії отримав повідомлення про замінування

Укрінформ
У середу парламент Норвегії отримав повідомлення про замінування, після чого поліція посилила заходи безпеки навколо будівлі, перекривши прилеглі вулиці.

Про це повідомляє The Local.no, передає Укрінформ.

Місцева поліція отримала повідомлення про загрозу вибуху у Стортингу близько 10-ї ранку. Незабаром правоохоронці оточили більшу частину території навколо норвезького парламенту, пізніше підтвердивши пресі, що на адресу парламенту надійшло дві погрози.

WP повідомляв, що біля будівлі парламенту було розміщено добре озброєну поліцію та були помічені собаки, які шукали бомби.

Reuters повідомляв із посиланням на речника парламенту, що громадськість, присутню на засіданнях, попросили покинути будівлю, а члени парламенту продовжили свою звичайну роботу, включаючи час для запитань міністрів.

Поліція уточнила, що обидві погрози були зроблені у вівторок, але одна з них надійшла до них лише вранці в середу.

За повідомленнями норвезьких ЗМІ, одна з погроз була розміщена на анонімному форумі 4Chan, її визнали неправдоподібною, а другу надіслали електронною поштою до поліції Осло. Поліція заявила, що знає, хто зробив одну з погроз, але не підтвердила, чи були ці дві погрози пов'язані між собою. Наразі нікого не заарештували.

Читайте також: Норвегія планує збільшити кількість призовників

У середу вдень поліція оголосила, що почне відкривати територію навколо норвезького парламенту. Засідання Стортингу, в якому брали участь 169 депутатів, було відкрито трохи більше ніж через дві години.

Як повідомляв Укрінформ, жителя Кишинева засудили на 1 рік і 8 місяців позбавлення волі за неправдиве повідомлення про замінування будинку президентки Молдови Маї Санду.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-