У Байдена підготували план скорочення студентських позик для 30 мільйонів американців

У Байдена підготували план скорочення студентських позик для 30 мільйонів американців

Укрінформ
Адміністрація Байдена підготувала план щодо скорочення позик мільйонам американців, які впродовж років мають виплачувати борги за навчання в університетах та коледжах Сполучених Штатів.

Про це повідомили в понеділок у Білому домі, передає Укрінформ.

«У разі реалізації цих планів, будуть полегшені борги понад 30 млн американців – на додаток до того, що адміністрація Байдена й Гарріс вже зробила для скасування студентської заборгованості впродовж останніх трьох років»,- зауважили в Білому домі.

Нові плани здебільшого розраховані на підтримку тих, хто не може погасити навіть відсотки за кредити, а також на колишніх студентів, які сплачували свою заборгованість впродовж 20 років та більше через низький дохід. Зокрема, приблизно 25 мільйонам позичальникам пропонується анулювати до $20 тисяч заборгованості за несплачені відсотки, ще кілька мільйонів американців мають отримати повне скасування боргів.

Крім того, полегшення фінансової заборгованості передбачене для інших категорій американців, які мають складнощі з виплатами студентських боргів або погашають інші кредитні зобов’язання, наприклад, за лікування.

Читайте також: Виборча кампанія Байдена зібрала рекордні $90 мільйонів у березні, значно випередивши Трампа

Тим часом, на реалізацію цих планів може піти кілька місяців, після чого вони можуть бути оскаржені в суді політичними опонентами нинішньої адміністрації.

Як повідомлялося, отримання вищої освіти в Сполучених Штатах здебільшого є платним та потребує в середньому кількох сотень тисяч доларів за кількарічний курс навчання. Для того, щоби розширити можливості для навчання студентів, їм пропонуються позики для отримання вищої освіти, які вони мають погасити впродовж років після випуску.

Фото: twitter.com/POTUS

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-