Іран застеріг Ізраїль від «найменшої» відповіді на здійснену ракетну атаку

Іран застеріг Ізраїль від «найменшої» відповіді на здійснену ракетну атаку

Укрінформ
Президент Ірану Ебрагім Раїсі попередив Ізраїль, що той зіткнеться з «болісною відповіддю», якщо вживатиме «найменших дій» у відповідь на атаку Ірану, що відбулася цими вихідними.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє France24.

«Ми рішуче заявляємо, що найменші дії проти інтересів Ірану обов’язково зустрінуть сувору, масштабну та болючу відповідь», — сказав Раїсі під час телефонної розмови з еміром Катару шейхом Тамімом бін Хамадом Аль-Тані ввечері у понеділок.

Раїсі повторив, що Іран діяв у порядку «самооборони», заявивши, що операція була спрямована на ізраїльські бази, які використовувалися для виконання смертоносного удару по консульству Ірану у Дамаску 1 квітня.

Читайте також: Нетаньягу доручив підготувати список цілей в Ірані для можливої атаки - WP

Як повідомляв Укрінформ, представник Армії оборони Ізраїлю Даніель Хагарі заявив, що Іран у ніч на 14 квітня запустив понад 300 ракет та безпілотників по Ізраїлю, 99% яких було перехоплено силами ППО.

Раніше іранські офіційні особи виступили з погрозами на адресу Ізраїлю після авіаудару 1 квітня по консульству Ірану в Сирії, внаслідок якого були ліквідовані воєначальники та посадовці.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-