Литва анонсувала інтенсивний цикл навчань за участю понад 20 тисяч військових

Литва анонсувала інтенсивний цикл навчань за участю понад 20 тисяч військових

Укрінформ
Цієї весни в Литві розпочнеться інтенсивний цикл навчань, у яких візьмуть участь понад 20 тисяч литовських та союзних військових, тисячі одиниць військової техніки.

Як повідомляє LRT, про це заявив командувач литовської армії Вальдемарас Рупшис, передає Укрінформ.

 Фото:  BNS nuotr
Фото: BNS nuotr

«Інтенсивність як навчань з колективної оборони, так і наших національних навчань цієї весни дуже висока. За приблизними підрахунками, у навчаннях візьмуть участь близько 20 тисяч литовських військових і союзних сил», - сказав Рупшис.

Цей цикл військових тренувань розпочнеться із спільних литовсько-польських польових тактичних навчань Brave Griffin 24/II («Хоробрий грифон 24/II»). Вони триватимуть з неділі до кінця наступного тижня.

Під час навчань у так званому «Сувалкському коридорі» військові Піхотної бригади «Жемайтія» імені великого литовського гетьмана Яна Ходкевича та польські військові відпрацюють сценарії оборони відповідно до двостороннього «Оршанського плану» Литви та Польщі.

Як повідомляв Укрінформ, восени минулого року в Литві проходили міжнародні військово-інженерні навчання «Інженерний грім 2023», в яких брали участь союзники з різних країн НАТО, понад 1000 військових із Бельгії, Чехії, Естонії, США, Великої Британії, Латвії, Польщі, Нідерландів, Угорщини та Німеччини.

Фото: D. Umbraso/LRT

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-