У Румунії зафіксували кілька невідомих дронів біля бази НАТО

У Румунії зафіксували кілька невідомих дронів біля бази НАТО

Укрінформ
У Румунії зафіксували кілька безпілотників, ймовірно комерційного типу, в районі розташування 57-ї військової бази США/НАТО на території аеропорту Констанци «Міхаїл-Когелнічану».

Про це повідомляє Romania Insider, передає Укрінформ. 

Представники міністерства оборони країни повідомили 16 квітня, що напередодні ввечері, в період між 22:30 і 00:30, співробітники служби безпеки 57-ї авіабази Когелнічану повідомили про присутність у повітрі в районах поблизу військового сектору міжнародного аеропорту Констанци «Міхаїл-Когелнічану», безпілотної літальної системи та, згодом, ще двох таких систем.

За даними міноборони, безпілотники рухалися на низькій швидкості та невеликій висоті.

«Згідно з процедурами, було вжито всіх заходів для підтримання безпеки в повітряному просторі, а органи управління цивільним повітряним рухом були оперативно поінформовані про ситуацію, що склалася. Також застосовувалися засоби протидії радіоелектронної та радіолокаційної боротьби, а візуальний контакт з останніми двома (безпілотними – ред.) системами було втрачено близько 00:30», - зазначили в міністерстві.

Читайте також: Країни НАТО можуть розмістити флот у Румунії для захисту торговельних суден у Чорному морі - експерт

Повідомляється, що міністерство повідомило Військову прокуратуру. Також на рівні військової частини призначено комісію з розслідування події на чолі з начальником штабу 57-ї авіабази.

57-ма авіабаза імені Когелнічану є основою для спорудження найбільшої бази НАТО в Європі, на якій зможуть розміститися до 10 тисяч військовослужбовців. Російська влада назвала її "головною загрозою".

Як повідомляв Укрінформ, Верховний суд Норвегії скасував виправдальний вирок щодо Андрія Якуніна – сина екскерівника "Російських залізниць" та соратника президента РФ Володимира Якуніна, якого затримали через несанкціонований запуск безпілотника на архіпелазі Шпіцберген.

Фото: Iulian Ernst/Romania Insider

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-