У Китаї виявили найбільшу усипальницю особи високого статусу віком понад 2200 років

У Китаї виявили найбільшу усипальницю особи високого статусу віком понад 2200 років

Фото
Укрінформ
У місті Хуайнань провінції Аньхой на сході Китаю виявили усипальницю Увандунь, найбільшу на сьогоднішній день гробницю віком понад 2200 років, що належить знатній особі найвищого статусу часів стародавнього царства Чу.

Про це повідомило Національне управління культурної спадщини КНР, передає Укрінформ із посиланням на Xinhua.

В управлінні також підкреслили, що виявлена в Хуайнані гробниця є найскладнішим за своєю будовою похованням подібного роду.

У повідомленні не вказується, коли почалися розкопки, але йдеться, що археологи спочатку знайшли головну вертикальну гробницю з земляною ямою, у ході розкопок якої виявили велику споруду з дерев’яним камерним похованням.

Науковці знайшли в похованні численні добре збережені й майстерно виготовлені артефакти, серед яких мідний і керамічний посуд, рештки текстилю, бамбукові циновки та лаковані вироби з дерева.

Читайте також: У Китаї реконструювали обличчя автора найдавнішої енциклопедії, який жив понад 2200 років тому

У подальшому археологи провели вуглецеве датування артефактів і дошок поховальної камери, ідентифікацію деревних порід, інфрачервоний аналіз написів, а також дослідження матеріалів і особливостей виробництва посуду, лакованих виробів і текстилю.

Читайте також: В Ізраїлі знайшли криївку, де 2000 років тому єврейські повстанці ховалися від римлян

За результатами досліджень встановили вік гробниці в понад 2200 років та її належність пізньому царству Чу, яке існувало в період Воюючих царств і до якого на піку могутності входили території семи східних провінцій сучасного Китаю та місто Шанхай.

Науковці планують продовжити археологічні роботи в Увандуні, збереження артефактів та дослідження, щоб пролити світло на ритуали Чу, майстерність і культурні досягнення пізнього періоду Воюючих Царств.

В історії Китаю період Воюючих царств (475 р. до н. - 221 р. до н.е.) був часом міжусобних воєн між семи найбільшими китайськими удільними царствами Вей, Чжао, Хань, Ці, Янь, Чу та Цінь, який завершився перемогою останнього та об’єднанням колишніх суверенних царств у першу китайську імперію Цінь.

Читайте також: У Греції знайшли мармурову голову Аполлона, якій майже 2000 років

Як повідомляв Укрінформ, у Помпеях під час розкопок виявили приміщення з чорними стінами, на яких нанесені зображення, натхненні переказами про Троянську війну.

Фото: Xinhua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-