Південна Корея цьогоріч надасть $200 мільйонів гуманітарної допомоги Україні

Південна Корея цьогоріч надасть $200 мільйонів гуманітарної допомоги Україні

Укрінформ
Південна Корея виділить Україні цього року гуманітарну допомогу в розмірі 200 млн дол. у межах обіцяного пакета допомоги на суму 2,3 млрд дол.

Про це повідомив міністр фінансів країни Чхве Сан Мок під час круглого столу щодо України, який відбувся у Вашингтоні, передає Укрінформ з посиланням на Yonhap.

Уряд Південної Кореї планує виділити початкові 200 млн дол. цього року у вигляді гуманітарної допомоги для задоволення надзвичайних потреб України, ще 2,1 млрд дол. буде надано у вигляді довгострокових кредитів під низькі відсотки через Фонд економічного співробітництва та розвитку (EDCF), починаючи з 2025 року.

Зазначається, що Південна Корея також пожертвує по 50 млн дол. Світовому банку та Європейському банку реконструкції та розвитку на їхні проєкти з надання допомоги Україні.

Президент Південної Кореї Юн Сок Йоль пообіцяв надати Україні додаткову допомогу в розмірі 2,3 млрд дол. під час саміту G20 у Нью-Делі у вересні 2023 року.

Читайте також: Військова допомога та активи РФ: Шмигаль розповів про зустріч із міністеркою фінансів США

Як повідомляв Укрінформ, Південна Корея надасть Україні середньо- і довгостроковий пакет допомоги в розмірі 2,3 млрд дол.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-