Буркіна-Фасо висилає трьох французьких дипломатів через «підривну діяльність»

Буркіна-Фасо висилає трьох французьких дипломатів через «підривну діяльність»

Укрінформ
Військовий уряд Буркіна-Фасо висилає трьох французьких дипломатів, звинувативши їх у "підривній діяльності".

Про це повідомляє France 24, передає Укрінформ.

Двоє з цих дипломатів є політичними радниками. Їх оголосили "персонами нон грата" і наказали покинути країну протягом 48 годин, йдеться в ноті МЗС Буркіна-Фасо від 16 квітня, надісланій до французького посольства.

У листі не уточнювалося, в чому полягають ці звинувачення.

Буркіна-Фасо керує військова хунта, яка захопила владу в результаті перевороту в 2022 році, що призвело до розриву відносин з її колишнім колоніальним правителем Францією, яка правила країною до 1960 року. Зокрема, хунта скасувала військову угоду 1961 року між двома країнами.

Відтоді, зазначає Reuters, Уагадугу – столиця західноафриканської країни - вигнала французькі війська, змусила Францію відкликати свого посла та призупинила роботу деяких французьких ЗМІ.

Читайте також: Австрія висилає двох російських дипломатів

Франція припинила антиджихадистські військові місії в Малі та Буркіна-Фасо, а нещодавно почала виводити війська з Нігеру - з усіх трьох країн, де після переворотів правлять хунти.

Буркіна-Фасо все частіше звертається до Росії, Малі і Нігеру за допомогою у сфері безпеки.

Як повідомляв Укрінформ, у вересні минулого року посол Франції залишив Нігер, приблизно через місяць після того, як військовий уряд країни оголосив про видворення французького дипломатичного представника.

Фото: flagi.in.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-