Влада Риги закликала містян облаштовувати підвали будинків під укриття

Влада Риги закликала містян облаштовувати підвали будинків під укриття

Укрінформ
Ризька міська рада упорядкує підвали кількох муніципальних будівель і запрошує жителів попрацювати у своїх підвалах, щоб пристосувати їх до вимог цивільної оборони.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє LSM.

Зазначається, що один з підвалів, який муніципалітет планує упорядкувати 27 квітня, знаходиться в Ризькій 49-й середній школі на вулиці Криш'яня Валдемара, 65. У спортивному комплексі школи відбудеться пресконференція, в якій візьмуть участь мер Риги Вілніс Кірсіс, віцемер Лінда Озола, керівник департаменту цивільної оборони та оперативної інформації Гінтс Рейнсонс, керівник департаменту освіти, культури та спорту Івар Баламовскіс, керівник департаменту власності Володимир Озоліньш та директор школи Імант Медніс.

Під час пресконференції можна буде завітати до підвалу будівлі, де представники самоврядування дадуть рекомендації, як правильно пристосувати приміщення для створення укриттів.

У день толоки співробітники самоврядування також упорядкують підвал муніципальної будівлі поряд з основною школою «Рідзе» на бульварі Зігфріда Ганни Мейровиця, 1, та приміщення центру соціальної допомоги «Межціємс», демонструючи, як можна пристосувати підвал до вимог цивільної оборони.

Самоврядування просить мешканців очищати підвали від сміття, уламків, небезпечних речовин, конструкцій та предметів з гострими краями, які можуть становити додаткову небезпеку для людей.

Читайте також: Латвія відмовляється від російської як другої іноземної мови у школах - уряд ухвалив рішення

Прибирання підвалів має бути узгоджене з керуючими будинками, оскільки необхідно також забезпечити збирання вивезеного сміття.

Як повідомляв Укрінформ, Управління у справах громадянства та міграції Латвії (PMLP) видало 27 приписів про виїзд громадянам РФ, які не виконали вимог закону про імміграцію та не подали жодних документів на отримання будь-якої посвідки на проживання у Латвії.

Фото: LSM

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-