У Росії заарештували заступника міністра оборони

У Росії заарештували заступника міністра оборони

Укрінформ
Басманний районний суд Москви відправив у СІЗО до 23 червня заступника міністра оборони Тимура Іванова за обвинуваченням в отриманні хабаря в особливо великому розмірі. Йому загрожує до 15 років позбавлення волі.

Про це повідомляє Радіо Свобода, передає Укрінформ. 

Співробітники ФСБ затримали Іванова напередодні увечері та доставили до Слідчого комітету РФ. Слідство вважає, що заступник міністра оборони вступив у "злочинну змову з третіми особами". Разом з Івановим було затримано кількох людей, яких слідчі вважають причетними до передачі грошей "складним ланцюжком посередників".

Одному з них, Сергію Бородіну, також висунуто обвинувачення у справі про отримання хабаря Івановим. Бородіна заарештовано на два місяці. Повідомляється, що Бородін товаришував з Івановим та, за версією слідства, брав участь у діяльності злочинної групи.

Читайте також: Росія найближчим часом посилить удари та активізує наступальні операції - ISW

Кримінальна справа проти Іванова пов'язана з проведенням підрядних та субпідрядних робіт для потреб Міноборони. Російське пропагандистські ЗМІ повідомляють, ніби заступник міністра оборони тривалий час перебував у оперативній розробці. При цьому супровід кримінальної справи веде військова контррозвідка ФСБ.

Заступник міністра оборони Іванов перебуває під санкціями США, Євросоюзу, Великої Британії та Канади. За даними з відкритих джерел, йому 49 років. У 1999-2012 роках він працював на підприємствах паливно-енергетичного комплексу, згодом – в уряді Московської області. У 2013-2016 рр. обіймав посаду гендиректора "Оборонбуду". У травні 2016 року указом президента Росії був призначений заступником міністра оборони.

Іванов займається питаннями житлового забезпечення військ, будівництвом і капремонтом об'єктів міністерства та військовою іпотекою. Також він займався питаннями будівництва так званого головного храму збройних сил РФ.

Читайте також: У Росії розробника гіперзвукових технологій засудили до семи років за держзраду

У грудні 2022 року команда Олексія Навального опублікувала розслідування про сім'ю Іванова. В ньому йшлося, що Іванов та його дружина Світлана витратили понад мільйон євро на відпочинок, оренду вілл та яхт, коштовності та одяг, а особисті рахунки дружини чиновника оплачувала фірма, яка займається будівництвом в окупованому і зруйнованому внаслідок російської агресії Маріуполі.

Як повідомляв Укрінформ, влітку 2022 року заступник міністра оборони РФ Іванов їздив до Маріуполя з "інспекцією". Він перевіряв, як триває зведення фортифікаційних споруд, частиною яких окупанти роблять модульні будинки для місцевих жителів. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-