У Чернівцях проведуть фестиваль і концерт до 75-річчя Володимира Івасюка

У Чернівцях проведуть фестиваль і концерт до 75-річчя Володимира Івасюка

Укрінформ
У понеділок, 4 березня, відомому буковинському композитору і співаку Володимиру Івасюку мало би виповнитися 75 років. З цієї нагоди у Чернівцях проведуть гала-концерт музичного фестивалю VodograyFest та театралізований концерт "Для сина. Елегії".

Як передає Укрінформ, про це повідомляють Чернівецька міська рада та обласний музично-драматичний театр імені Ольги Кобилянської.

"Володимир Івасюк – композитор та співак, який вписав своє ім’я в історію. Сьогодні йому могло б виповнитися 75 років. І Чернівці вшановують його памʼять гала-концертом VodograyFest. "Червона рута", "Водограй", "Пісня буде поміж нас", "Я піду в далекі гори" – спадщина, що багато років живе у серцях українців. Його музика звучатиме сьогодні у виконанні конкурсантів у Кіноконцертній залі "Чернівці", – йдеться у повідомленні.

Розпочнеться концерт о 18:00, вхід вільний.

Крім того, сьогодні увечері у Чернівецькому обласному музично-драматичному театрі відбудеться театралізований концерт "Для сина. Елегії". Поезії читатиме заслужений працівник освіти Андрій Циганок. А музичний супровід театралізованого концерту створять лауреатка міжнародних та всеукраїнських конкурсів Августа Шишкіна, народний артист України Павло Чеботов та заслужена артистка України Людмила Шапко. Режисер дійства – Іван Бутняк.

Читайте також: У Вінниці відтворять легендарний виступ капели Олександра Кошиця у Карнегі-холі

Початок театралізованого концерту – також о 18:00. Квитки можна придбати у касі театру. Вартість коливається від 150 до 250 грн.

Володимир Івасюк – видатний український композитор і поет, один із основоположників української естрадної музики. Народився 4 березня 1949 року. Автор 107 пісень, 53 інструментальних творів, музики до кількох вистав. Герой України, лауреат Національної премії імені Тараса Шевченка (1994 рік, посмертно). Загинув молодим за нез’ясованих обставин у Брюховицькому лісі поблизу Львова. Офіційна версія – самогубство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-