У Хмельницькому відкрили унікальну виставку театральних ляльок

У Хмельницькому відкрили унікальну виставку театральних ляльок

Фото
Укрінформ
До Міжнародного дня лялькаря, який в Україні відзначають 21 березня, у Хмельницькому обласному академічному театрі ляльок відкрили унікальну виставку. Вперше експонують фігури, які за півстолітню діяльність театру використовували у виставах.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

У Хмельницькому відкрили унікальну виставку театральних ляльок / Фото: Лілія Коцюк

“Ми вперше в одному місці зібрали понад 60 ляльок, які свого часу були залучені у виставах. Таких ви не побачите ніде. Найменша лялька не перевищує десяти сантиметрів, а найвища — майже два метри. Усі вони вже на “заслуженому відпочинку”, не грають у спектаклях, але мають свою історію”, - розповіла директорка театру Ірина Трунова.

За її словами, виставка діятиме упродовж тижня. Відвідувачі мають можливість ексклюзивно зблизька ознайомитись із різними видами ляльок: рукавичними, маріонетковими, тростьовими, для тіньового вертепу, а також побачити складну роботу майстрів над кожною фігурою.

Читайте також: У Києві презентують виставу паперового театру про Ренату Богданську

Акторка театру Марія Брильова каже, що робота лялькаря дуже відповідальна. Адже на сцені лялька має оживати й притягувати увагу глядача. І саме експозиція розкриває залаштункові деталі професії.

З початку повномасштабного вторгнення, як зазначила директорка театру, заклад жодного разу не зупиняв роботу. Тут продовжують підтримувати дітей із сімей переселенців, багатодітних родин. За рік готують по шість-сім прем'єр. Оновили приміщення та костюми, виготовили нові ляльки, подбали про місце для психологічного розвантаження для маленьких глядачів. Почали робити постановки й для дорослих.

“Кожна вистава збирає повну залу. А це свідчить, що нам вдається дарувати радість. Позитивні емоції зараз дуже потрібні, особливо діткам”, - додала Трунова.

Читайте також: У Києві відкрили виставку світського дитячого одягу 1820-1920 років

Як повідомлялось, у Хмельницькому показали пластичну виставу “Косачка”, присвячену захисницям.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-