У Вінниці в День спротиву окупації АРК підняли прапор кримськотатарського народу

У Вінниці в День спротиву окупації АРК підняли прапор кримськотатарського народу

Фото
Укрінформ
У Вінниці з нагоди Дня спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя підняли національний прапор кримськотатарського народу.

Про це у Фейсбуці повідомляє департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вінницької ОВА, передає Укрінформ.

Як зазначається, у церемонії підняття національного прапора кримськотатарського народу взяли участь керівники області, військові, представники громади кримських татар, вінничани.

Читайте також: Уряд готує постанови, щоб змінити назви населених пунктів Криму ще до деокупації - Ташева

«Десять років тому корінний народ півострова та українці, які там проживали, виявили свою чітку позицію - бути у складі нашої країни. На жаль, окупація триває. Ми бачимо і цінуємо кожен вияв сміливості партизанського руху: «Ще не вмерла України ні слава, ні воля…» на березі моря, жовто-блакитні стрічки вулицями міст півострова, українські прапори, – усе, за що Росія звикла карати. Обов‘язково возз‘єднаємося. Україна неподільна», - зауважила перший заступник начальника ОВА Наталя Заболотна.

На сьогодні в області проживає більше як тисяча кримських татар, які переїхали сюди з 2014 року. Деякі члени спільноти приїхали на Вінниччину 2022 року з Херсонщини та інших областей.

Як повідомлялось, в Україні 26 лютого відзначають День спротиву російській окупації Криму.

Секретар РНБО Олексій Данілов наголосив, що битва за український Крим є однією з центральних битв війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-