У Львові донори крові можуть отримати безкоштовні квитки до театру або музею

У Львові донори крові можуть отримати безкоштовні квитки до театру або музею

Фото
Укрінформ
Для донорів крові у Львові стартувала акція «Наповнення», яка пропонує безплатне відвідування вистав, виставок, концертів та екскурсій.

Про це повідомила Львівська міська рада, передає Укрінформ.

«Символічно, що акція починається у День добровольця, в день вдячності людям, які з власної волі боронять сьогодні нас. Наша акція певною мірою теж про вдячність – вдячність закладам культури у цей складний етап життя нашої країни. «Наповнення» – це реакція на потребу крові в міських банках крові. Діячі культури вирішили об’єднатися, аби промоціювати культуру донації крові, адже це можуть робити майже всі люди», - зазначила ініціаторка акції і директорка Інституту стратегії культури Юлія Хомчин.

Ідея акції – звернути увагу на потребу у крові для поранених захисників та людей, які важко хворіють, популяризувати донорство та мистецькі заклади Львова й області. Акція триватиме з 14 березня, Дня українського добровольця, до 14 квітня, й об’єднає близько 40 культурних інституцій Львова та Львівщини.

Донори, які упродовж місяця здаватимуть кров у Львові, отримають можливість відвідати один із музеїв, театрів, галерей, концертних залів чи заповідників міста й області. Долучитися до акції можна, здаючи кров у Львівському обласному центрі служби крові (Пекарська, 65) або у Міському банку крові Першого територіального медичного об’єднання Львова (Миколайчука, 9). Так, після забору крові донор(ка) отримає перелік закладів культури й актуальних подій — і зможе обрати, куди піти.

Читайте також: У семи містах України потрібні всі групи крові - МОЗ

«Актуальність донорства є дуже важливою. З початку повномасштабного вторгнення потреба в крові будь-якої групи збільшилась в рази. В нас не буває днів, коли ми маємо вдосталь крові. Коли минулого року проводили таку акцію, ми помітили, що донори відчували особливу увагу, отримуючи подарунки, і більше здавали кров. Оскільки ця акція ще масштабніша, сподіваємось, що ще більше людей прийдуть у банки крові і стануть донорами», — розповів завідувач медичної частини Львівського обласного центру служби крові Ігор Горбаль.

Донорами можуть стати особи віком від 18 до 60 років без хронічних захворювань, які не хворіли та не вживали ліки протягом останніх 14 днів (антибіотики, противірусні, протизапальні), із нормальним артеріальним тиском. Із собою слід мати документ, що засвідчує особу.

Як повідомляв Укрінформ, у травні минулого року у Першому медоб’єднанні Львова відбулося відкриття оновленого Центру крові та стартувала акція «Твоя кров рятує». Донорами стали відомі блогери, аби популяризувати донорство та допомогти лікарям рятувати життя людей, які постраждали від війни.

Фото: Львівська міська рада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-