У Вінниці викрили схему незаконного отримання груп інвалідності

У Вінниці викрили схему незаконного отримання груп інвалідності

Фото
Укрінформ
Поліція та СБУ ліквідували у Вінниці схему незаконного отримання груп інвалідності.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Вінницької області, передає Укрінформ.

«Поліція та СБУ ліквідували у Вінниці схему незаконного отримання груп інвалідності.До злочинної діяльності виявилась причетною 35-річна лікарка сімейної медицини, яка за гроші організовувала процес фіктивного лікування в медзакладах області з подальшим оформленням груп інвалідності», - йдеться у повідомленні.

Згідно з повідомленням, під час вчинення останнього злочинного епізоду підозрювана за неправомірну вигоду 3100 доларів США вплинула на безпідставне прийняття рішення головою та членами МСЕК про встановлення безстрокової ІІ групи інвалідності місцевому жителю.

Під час слідчих дій правоохоронці вилучили мобільні телефони, відтиски печаток, службову документацію та інші речові докази.

Читайте також: До $7 тисяч за фейкову інвалідність: на Миколаївщині викрили ще одну схему для ухилянтів

Жінці повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 369-2 (Зловживання впливом) Кримінального кодексу України. Такий злочин карається позбавленням волі терміном до 5 років.

Досудове розслідування триває, встановлюються інші особи, які могли скористатись послугами лікарки та всі причетні до злочинної діяльності.

Процесуальне керівництво у досудовому розслідуванні здійснює Вінницька обласна прокуратура.

Як повідомлялось, у п’яти регіонах СБУ викрила схеми ухилення від мобілізації та нелегального виїзду за кордон чоловіків призовного віку, серед фігурантів троє посадовців медзакладів та адвоката.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-