ЦАХАЛ заявляє, що бойовики ХАМАС виготовляли зброю в мечеті

ЦАХАЛ заявляє, що бойовики ХАМАС виготовляли зброю в мечеті

Фото, відео
Укрінформ
Військовослужбовці 188-ї бронетанкової бригади ЦАХАЛу виявили лабораторію з виробництва ракет ХАМАС, зброю і вхід до тунелю всередині мечеті в районі Зейтун у місті Газа.

Про це повідомляє Times of Israel, передає Укрінформ.

"Мечеть в районі Зейтун використовувалася як лабораторія для виготовлення зброї. Війська (Ізраїлю – ред.) заходять в мечеть, проводять сканування і переконуються, що там немає ніяких пасток. Вони заходять всередину мечеті та знаходять шахту тунелю... і сходи", - розповів речник ЦАХАЛу контрадмірал Даніель Хагарі.

Читайте також: ЦАХАЛ показав тунель терористів під лікарнею Аль-Шифа у Газі

У підвалі, за словами Хагарі, військові знайшли "майстерню для виготовлення ракет".

"Терористи виготовляють ракети в мечеті. Використовують іслам і символи ісламу для створення терору", - заявив він.

Читайте також: Один із лідерів ХАМАС був вбитий під час атаки Ізраїлю - ЗМІ

Зейтун - опорний пункт ХАМАС на півдні міста Газа.

За даними ЦАХАЛу, піхота, танки і сапери 36-ї дивізії наразі працюють над розгромом батальйону ХАМАС "Зейтун", що діє в однойменному районі міста Газа. В цьому районі точаться запеклі бої, оскільки бойовики діють групами від п'яти до 10 осіб.

Також у ЦАХАЛ повідомляють, що військовослужбовці 188-ї бронетанкової бригади захопили низку об'єктів ХАМАСу в Зейтуні, в тому числі офіс командира бригади ХАМАСу в місті Газа, а згодом знищили його.

Читайте також: Білий дім про звільнення заручників у Газі: досягнення угоди вже дуже близько

Сили бригади "Бісламах" (школа ЦАХАЛу для підготовки командирів піхотних підрозділів і командирів відділень) виявили та знищили склад "Ісламського джихаду" в Зейтуні, де було знайдено велику кількість далекобійних ракет.

Як повідомляв Укрінформ, ізраїльські військові виявили 55-метровий тунель бойовиків ХАМАС під найбільшою лікарнею Гази Аль-Шифа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-