В Алжирі відкрили «найбільшу мечеть Африки»

В Алжирі відкрили «найбільшу мечеть Африки»

Укрінформ
У неділю в Алжирі урочисто відкрили «найбільшу мечеть Африки» та третю за величиною мечеть у світі після понад десятиліття будівництва та підготовки.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє DW.

Велику мечеть Алжиру будували більше десяти років. Це будівництво, сплановане колишнім президентом Абдельазізом Бутефлікою, протягом багатьох років викликало широку критику.

Велика мечеть Алжиру розташована у столиці країни, її мінарет 265 метрів заввишки, також там велика молитовна кімната. Алжирські державні ЗМІ повідомляють, що заклад може прийняти понад 120 000 вірян.

Чинний президент Алжиру Абдельмаджид Теббун вчора урочисто відкрив заклад. Алі Мохамед Салабі, генеральний секретар Всесвітнього союзу мусульманських улемів, сказав, що інавгурація закладу спрямує мусульман «до доброти та поміркованості».

Час відкриття мечеті прийшов напередодні мусульманського посту Рамадан, коли мусульмани традиційно збираються разом помолитися у мечетях.

Відкрита мечеть була дітищем покійного скинутого президента Алжиру Абдельазіза Бутефліки, якого було усунено від влади внаслідок протестів у 2019 році.

Читайте також: У Туреччині ще одна православна святиня діятиме як мечеть

Зазначається, що Бутефліка прагнув, щоб ця мечеть стала його спадщиною, подібно до мечеті Хасана II у Касабланці, Марокко.

Її відкриття було заплановано на лютий 2019 року, але протести, які зрештою змусили Бутефліку піти у відставку, зупинили ці плани.

Як повідомлялося, колишній президент Алжиру Абдельазіз Бутефліка, який керував країною упродовж 20 років та пішов у відставку після масових протестів, помер у віці 84 років.

Фото: domusweb.it 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-