Науседа на прощанні з литовцем, який загинув за Україну, закликав Захід дати всебічну відсіч Росії

Науседа на прощанні з литовцем, який загинув за Україну, закликав Захід дати всебічну відсіч Росії

Укрінформ
На вільнюській церемонії прощання з Тадасом Тумасом, який загинув на фронті в Україні, президент Литви Гітанас Науседа заявив, що Росію може зупинити тільки всебічна відсіч.

Про це повідомляє національний мовник LRT, передає Укрінформ.

«Відповідальність за війну і смерті несуть ті, хто цю війну почав. Зупинити їх вмовляннями, переконаннями, телефонними дзвінками неможливо. Є інший спосіб, більш справедливий і ефективний - дати відсіч (Росії, - ред.). Відсіч на полі бою і в усіх інших сенсах - як санкціями, так і повною ізоляцією», - сказав Науседа.

Цю заяву він зробив, прибувши до вільнюського костелу Св. Ігнатія, де проходила церемонія прощання з Тумасом. «Я прийшов вшанувати пам'ять солдата свободи. Ми всі прекрасно знаємо, що Литва унікальна в тому сенсі, що весь наш народ, як один, готовий усіма силами підтримати Україну. І особливо сміливі люди готові заплатити за це найвищу ціну», - додав Президент Литви.

Читайте також: Сейм Литви закликав міжнародну спільноту невідкладно збільшити допомогу Україні

Доброволець українського Іноземного легіону Тадас Тумас із позивним "Велетень" загинув 23 лютого. Того дня він з українським побратимом перевозив міни на передову під Бахмутом, і в машину влучив російський безпілотник.

Тадас Тумас - перший литовець, який загинув на фронті в Україні. Після прощання в Києві його останки були перевезені до Литви. Героя буде поховано в суботу у Вільнюсі на Антакальніському кладовищі.

Як повідомляв Укрінформ, президент Литви Гітанас Науседа зазначив, що західним країнам потрібно обговорити ідею відправлення військових до України та припинити проводити "червоні лінії" у питанні допомоги Києву.

Фото: V. Raupelio/ LRT.lt

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-