Прем'єрка Литви - про відставку глави міноборони: Це не пов'язано зі станом національної безпеки

Прем'єрка Литви - про відставку глави міноборони: Це не пов'язано зі станом національної безпеки

Укрінформ
Прем'єр-міністр Литви Інгріда Шимоніте підтвердила отримання від міністра оборони Арвідаса Анушаускаса прохання про відставку та підкреслила, що «це не пов'язано зі станом нацбезпеки країни».

Як передає Укрінформ, про це Шимоніте написала у Фейсбуці.

«Це (ймовірна майбутня відставка, - ред.) більше пов'язано з надіями на те, щоб у термін урядових повноважень, який залишився, робили більше і швидше, ніж робилося досі, аби Литва відчувала себе в безпеці. Зроблено чимало, але дев'ять місяців, що залишилися, – це чималий термін, і поточна сесія Сейму надзвичайно важлива для ухвалення рішень, що вимагають максимальної залученості», – написала прем'єр-міністр.

Вона висловила жаль у зв'язку з тим, що витік інформації про намір Анушаускаса піти у відставку «викликав різні спекуляції». «Проте я хочу наголосити, що уряд є політичним утворенням, тому й зміни в ньому відбуваються тоді, коли вони необхідні», – додала Шимоніте.

Як повідомлялося напередодні, міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас подав прем'єр-міністру Інгріді Шимоніте заяву про відставку з посади. У суботу Анушаускас зустрінеться з литовським президентом Гітанасом Науседою. Є дані, що міністр іде у відставку через конфлікт з прем'єркою.

Читайте також: Сейм Литви закликав міжнародну спільноту невідкладно збільшити допомогу Україні

Журналістські джерела у Литві повідомили, що Анушаускаса може змінити голова парламентського комітету з національної безпеки та оборони Лаурінас Кащюнас. 

Арвідас Анушаускас став міністром оборони Литви 7 грудня 2020 року. До того він був депутатом литовського Сейму з 17 листопада 2008 року від консервативної партії «Союз Вітчизни - Литовські християнські демократи».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-