Генсек ООН засудив авіаудар по консульству Ірану в Сирії

Генсек ООН засудив авіаудар по консульству Ірану в Сирії

Укрінформ
Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш засудив напад на дипломатичну установу Ірану в столиці Сирії Дамаску, внаслідок якого було ліквідовано іранського воєначальника.

Як передає власкор Укрінформу у Нью-Йорку, про це у вівторок повідомив журналістам речник генсека Стефан Дюжаррік.

За його словами, «принцип недоторканності дипломатичних і консульських приміщень та персоналу має поважатися у будь-якому разі відповідно до міжнародного права».

Гутерреш «повторив заклики до всіх зацікавлених сторін уникати нападів, які можуть завдати шкоди цивільному населенню і цивільній інфраструктурі», зазначив Дюжаррік.

Він додав, Генсек ООН також закликає всі зацікавлені сторони виявляти максимальну стриманість і уникати подальшої ескалації.

Читайте також: Японія поновлює фінансування Агентства ООН у справах палестинських біженців

Гутерреш застерігає, що будь-який прорахунок може призвести до ескалації конфлікту, що матиме руйнівні наслідки для цивільного населення, яке вже зазнає безпрецедентних страждань у Сирії, Лівані, на окупованій палестинській території та на всьому Близькому Сході, сказав Дюжаррік.

Як повідомляв Укрінформ, унаслідок ізраїльського удару по будівлі іранського консульства в Дамаску 1 квітня був ліквідований генерал іранських сил Аль-Кудс у Сирії Мухаммад Рез Захеді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-