У Сирії терорист-смертник підірвав співзасновника бойового угруповання «Фронт ан-Нусра»

У Сирії терорист-смертник підірвав співзасновника бойового угруповання «Фронт ан-Нусра»

Укрінформ
У Сирії терорист-смертник підірвав вибухівку, в результаті чого загинув співзасновник угруповання "Фронт ан-Нусра" Абу Марія аль-Кахтані.

Про це повідомляє АР, передає Укрінформ. 

За даними британської Обсерваторії з прав людини, терорист пізно ввечері в четвер увійшов до гостьового будинку аль-Кахтані в провінції Ідліб і підірвав вибуховий пристрій. Незабаром після вибуху аль-Кахтані був доставлений до лікарні, де помер від отриманих поранень. Двоє гостей в будинку аль-Кахтані також були поранені. 

Видання додає, із посиланням на слова медичного працівника, що загалом були поранені дев'ять осіб. 

Аль-Кахтані – громадянин Іраку, давній член "Аль-Каїди". У 2011 році разом з іншими діячами угрупування переїхав до Сирії, через кілька місяців після початку війни в країні. Він є одним із співзасновників бойового угрупування "Фронт ан- Нусра", яке пізніше перейменувало себе на "Хайят Тахрір аш-Шам" і заявило, що розірвало зв'язки з "Аль-Каїдою".

Читайте також: У Сирії заявили про авіаудар Ізраїлю по консульству Ірану, вбитий генерал

Вбивство аль-Кахтані відбулося на тлі протестів проти його угрупування, спричинених жорстоким правлінням у провінції Ідліб та погіршенням економічних умов. Бойовики зокрема неодноразово придушували вуличні протести.

Як повідомляв Укрінформ, Служба безпеки Ізраїлю «Шин Бет» заявила, що зірвала план групи палестинців і арабських ізраїльтян, які планували здійснити теракти в Ізраїлі та на Західному березі річки Йордан, в тому числі проти міністра національної безпеки Ітамара Бен-Гвіра.

Фото: ІноЗМІ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-